top of page

Sıcak mıymış bu Yoga?

Aman efendim yoga,

Evet bugün son zamanlarda herkesin yapmak istediği, merak duyduğu bir şeyden bahsedeceğiz.


Birimizin inanılmaz meraklı olduğu, diğerimizin ise "beni bulaştırma" dediği bir spor ve zihinsel rahatlama olan sıcak yogaya; her zamanki gibi son dönem zayıflama trendlerini araştırırken rastladık. "Arkadaş nedir bu?", "Bildiğimiz yogadan ne farkı var?" sorularıyla boğuştuktan sonra; bu işin en iyi yolunun deneyerek anlamak olduğuna karar verdik. Şimdi sakin sakin yoganın ne olduğuyla başlayalım, üstüne sıcak sıcak "sıcak yoga"yı anlatırız (sanki bu espri olmadı ama neyse aldırmazsınız herhalde daha ilk yazıdan).


Yoga Nedir?


Biraz araştırma biraz da bu işin ehli olan insanlardan aldığım bilgilere göre yoga Hindistan’da ortaya çıkmıştır (vay be cilt cilt ansiklopedi incelesen edinemezsin bu bilgiyi). Hem fiziksel hem de zihinsel bir uygulama olan yoga pozlar ve meditasyon aracılığıyla insanın dertlerinden uzaklaşmasına huzuru bulmasına yarıyor. Daha bilgece bir cümleyle, refaha ulaşmayı sağlamaya çalışmaktır. Yoga için çoğu insan “yolculuk” benzetmesi yapmaktadır. Çünkü yoga yaparken hem zihinsel hem de bedensel bir yolculuğa çıkarsınız, odaklanmadan tam başarıya ulaşamamanızın nedeni de zihninizi başka şeylerle meşgul etmenizdir. Yani arkadaşlar yoga biraz kıskanç bir spor, o an başka bir şeye odak durumdaysanız %100 başarıya ulaşmak için daha çok efor ve zaman harcamalısınız.

Evet genel bilgilendirmemin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Şimdi beni heyecanlandıran, "bana bulaştırma" dememe rağmen gidip denediğim bir yoga türünden bahsetmek isterim ki o da SICAK YOGA. Evet denedim, ön yargılarımı kırdım ve bu deneyimde canım arkadaşımın yanındaydım.


Sıcak Yoga Nedir?


Yukarıda okuduğunuz yoganın belirli bir sıcaklık derecesinde yapılması dışında pek bir farkı yok bence. Öncelikli olarak 40 derecede ve belli bir nem oranında yapılan sıcak yogada inanılmaz derecede terliyorsunuz, doğal olarak normal yogadan daha çok kalori yakıyorsunuz. Bunun dışında sıcak olduğundan dolayı kaslarınız daha rahat bir şekilde esniyor ve açıkçası bu durum benim hareketleri daha kolay yapmamı sağladı. Vücudunuzdan daha çok su atıyorsunuz, bu da başka bir sonucu. Yine zihinsel ve bedensel olarak rahatlamış ve daha çok ter atmış olarak bir sonuç aldığımız sıcak yogayla alakalı başka bir diyeceğim yok (daha da Davos'a gelmem!). İstanbul’da ne yazık ki sıcak yoga yapabileceğiniz çok fazla seçenek yok. Biz Levent'teki bir stüdyoya gittik ve fiyatları da gayet iyiydi (öğrenci indirimi var saldır!). Bu deneyim bedensel olarak beni çok rahatlattı, zihinsel açıdan bahsetmiyorum bile, çıkar çıkmaz kendimi çok iyi hissediyordum. Sıcak yoga maceramız bu şekilde geçti, bence sıcak normal fark etmeden hayatınıza yogayı dahil etmelisiniz. Kendinize vakit ayırın ve iyi hissedin. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!



134 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page