top of page

Yılbaşı Hediye Fikirleri Ayağınıza Geldi

Psikolojimizin yıprandığı bu dönemde, ruh halimizi yükseltmek için ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri yaklaşan yılbaşı için sevdiklerimize hediyeler almak ve onların bize alacağı hediyeleri açmak. Bu yazı sadece size fikir vermek için değil tabi, size alınmasını istediğiniz şeyler varsa almasını istediğiniz kişiye bu yazıyı gönderip çıtlatabilirsiniz.


Aslında bu şekilde genel bir hediye önerisi yapmak zor olacak, çünkü çoğumuz karşımızdakini tanıyıp ona göre hediyeler alırız. Bu yüzden, burda konsept fikirlere daha çok değinicez. Isınma turları bittiğine göre bizi veya karşımızdakini çoook mutlu edicek o fikirlere gelelim.



Konsept Hediye Kutuları


Son zamanlarda oldukça popüler olan bir hediye konseptinden bahsedicez. Bazı insanların tek tek alarak uğraştığı, bazılarının da direkt hazır olarak tercih ettiği tatlı mı tatlı olan hediye kutuları. Hediye kutusu konsepti aslında her özel gün için, hatta artık özel olmayan günlerde bile tercihe bağlı olarak hazırlanabilecek veya satın alınabilecek bir opsiyon olsa bile, gördüğümüz bazı kutular bizi çok etkiledi ki bu konsepti buraya ekledik.


İlk olarak el yapımı göz nuru olabilecek kutu konseptlerinden bahsedelim. Hem içindeki her şeyi kendi tercihimize göre eklemek hem de bütçemizi kendimiz ayarlayabilmek açısından tercih edilebileceğini düşünüyoruz. Peki içine neler koyabiliriz diye düşünüyosanız eğer, aslında bu biraz sizin kime hediye hazırladığınıza göre değişir. Yılbaşında klasikleşmiş ufak hediyelerden eklemeyi düşünürseniz, size fikir olabilecek önerilerimiz yok değil tabi. Mesela yılbaşı kutumuzun içine çorap, ajanda, kupa, kalem, kar küresi, bere gibi ufak ama mutlu edici ve konsept dışı olmayan ürünler ekleyebilirsiniz. Ama bizce ne çok ağzına kadar doldurmalı ne de çok boşluklu kalmalı, ee onun ayarını da artık siz yaparsınız diye düşünüyoruz. İçine güzel de bi not ekledikten ve güzelce paketledikten sonra bence karşıdaki için mükemmel bi hediye olucağına eminiz zateen kendin uğraştın arkadaşım önemli olan bu değil mi!!!


İkinci olarak bu ara çokça reklamını gördüğümüz (inş sadece biz görmüyoruzdur) paket halinde birden fazla seçeneğiyle hazırlanmış yılbaşı konseptli kutular. Aslında konsept kutu yapan çokça site olduğunu bu yazıyı yazarken fark ettik… Bizim daha önceden kullandığımız 1-2 tane site var, deneyimimiz olduğu için bu sitelerle ilgili görüşlerimizi paylaşıcaz. İlk olarak bendensana’yı kiminiz duymuştur, kiminiz ise bu yazıyla şu an duyuyodur. İnternet sitesinde özellikle yılbaşı arifesinde olduğumuz için birçok yılbaşı konseptli kutu var, 189TL’den başlayan 2090TL’ye kadar uzanan geniş bir kutu yelpazesi bulundurmakta. Bu yılbaşı kutularının içinde kaliteli ve konsepte çok uygun hediyeler var. Biz incelerken çok beğendik sizin de hoşunuza gidiceğinden eminimiz. Bendensana dışında unuttumsanma, muhikucom, bikutumutluluk gibi benzer markalar da var. Çok yılbaşı konsepti de olmasın ya derseniz bir sürü farklı seçeneği de içinde bulunduruyolar.


Online Konseptler


Eveeeet işte diğer bir önerimiz ise online bilet. Pandemi yüzünden tiyatro, sinema, konser gibi etkinlikler olmadığı için bazıları bu dönemde online olarak devam ediyor.

Online tiyatro izleme fırsatımız yakın zamanda oldu ve oldukça keyifliydi. Ayrıca yüz yüze tiyatrolara göre çok daha uygun fiyatlı. Tabi yüz yüze olan kadar keyifli değil ama yine de evde olduğumuz bu süreçte böyle farklı seçenekler olması hoş bir durum ve bizce hediye alıcağınız kişi tiyatro seviyorsa bu güzel bir seçenek olacaktır.


Online etkinliklere çok farklı bir bakış açısı getirdiğini düşündüğümüz bir etkinlikten bahsetmeden geçemicez. Arkadaşlar bir etkinlik kapsamında sergi, müze, galeri gibi yerleri geziyorsunuz ve size bir rehber eşlik ediyor. İçerisinde aynı zamanda atölyeler de bulunuyor. Bizce herkes kendine veya hediye alacağı kişiye özel bir etkinlik seçebilir. Hem yılbaşından önce hem de yılbaşından sonra devam eden uzun soluklu bir etkinlik grubu. Şahsen bizim çok dikkatimizi çekti çünkü tiyatro ve benzeri aktiviteler bize daha yapılabilir geliyodu. Bu arada etkinliğin adını vermeyi unutmuşuz Antonina Online Mektep”.


Son olarak online workshop ve kurs biletleri satışı yapan ve farklı tarzda fikirleri içinde barındıran bikaç site önereceğiz. İlki studiomasterpiece, diğeri ise neoskola. Bu iki sitede olan online etkinlikler yukardaki önerilerimizden biraz daha farklı. Mesela şarap tadımı, heykel yapımı, resim yapma, yoga, temel fotoğrafçılık ve bunlara benzer bir sürü online workshop ve eğitimler bulunmakta. Ücret olarak geniş bir yelpazesi var. İncelerseniz hoşunuza gidiceğini düşünüyoruz.



Kendi Yapabileceğiniz Konseptler


Her şeyi al al al nereye kadar kardeşim dediğinizi duyar gibi olduğumuz için karşımızdaki insanı “bak vakit ayırdım öğrendim sana özel bi şey yapmak istedim” mesajı vererek mutlu ediceğimiz bi hediye vermek istersek bunlar neler olabilir diye düşünürken gelen fikirleri de sizlerle paylaşmak istedik.


Klasik bi başlangıç olabilir ama kar küresi bzice her zaman ayy denilicek bi hediyedir arkadaşlar, nedenini bilmiyoruz ama herkes bir tur bile olsa hoşlanır bundan ee bi de artı olarak siz kendiniz yaptıysanız ki biz denemiştik çok kolaydı, hediyeyi verdiğiniz kişi için en az iki tur hoşlanıcağı bir hediye vermiş oluyorsunuz. Ayrıca bütçesi de çok yüksek değil. Vaktiniz varsa değerlendirebilir bi seçenek bizceee tabii.


Başka bir fikir hediye kartları hazırlayabilirsiniz ama mesela belirli özellikleri olan örneğin “dilek hakkı kartları” gibi bir seri oluşturabilirsiniz. Verdiğiniz kişi kaç tane kart verdiyseniz o kadar dilek hakkına sahip olur, şartları belirleyip verirseniz anlamsız durumlara düşmenizi engellersiniz (just advice). Biraz üstüne düşünüp azıcık yaratıcılık katarsanız ee tabi vakit de ayırırsanız eğer, bizce hem maliyeti düşük hem de tatlı bir hediye serisi elde edebilirsiniz.


Dilek kartlarını beğenmeyenler için başka bir kalem ve kağıt gücüne dayalı tavsiyemiz ise kapaklı bir cam kavanoz gibi bi şey alıp içine bir şeyler çizebilirsiniz, birkaç kelimeyle anılarınızdan bahsedip onları hatırlatabilirsiniz, şeker koyabilirsiniz, boş cümleler, şarkı sözleri ve bunlar gibi aklınıza ne geliyorsa bileğinize kuvvet bi şey yapabilirsiniz. Bu da hem maliyet açısından çok az bütçeyle yapabileceğiniz bir şey hem de hediyenin sahibiyle sizin aranızda olan şeylerin bir nevi yazıya dökülmüş hali olduğu için bol duygusallık içerdiğini düşünüyoruz.


Arkadaşlar şimdi söyliceğimiz şey yukardakiler gibi basit bir şey değil, gerçekten saatler değil günler harcamanızı gerektiricek bir şey olabilir. Santim santim ölçmeniz ciddi bir planlama yapmanız gerek. Nedir nedir dediğinizi duyar gibiyim. İşteeeee cevabı “Flipbook”. Aslında kelimelerle değil de tam elle gösterilip ifade edilebilen bi şey, “özçekim” gibi bir şey olacak ama Türkçesi çevirmeli defter. Biz kısaca anlatıcaz ama bilmeyenlerin gözünde de canlanması için görsel de ekledik. Kağıtları eşit boylarda kesiyorsunuz, sonra anlatmak istediğiniz görseli belki yüzlerce (mübalağa sanatı) kağıda çiziyorsunuz, sonrasında isteğiniz kenarından birleştiriyorsunuz. Defterin sayfalarını hızlıca elinizde çevirince, çizdiğiniz görseller birbirini kovaladığı için bir animasyon ortaya çıkıyor. Tekrar söylüyoruz bu inanılmaz vakit ve uğraş isteyen bir hediye arkadaşlar yani çok değer vermiyosanız bu işe girmeyin assdmajhasklkl.



Bağış Yapmak


Şimdi her şeyimiz var veya zaten pandemi sürecinde nasıl alıcam da ulaştırıcam gibi şeyler düşünüyosanız (ki bunların hiçbirini içermeyen öneriler yaptık genelde) farklı tarzda bir hediye türünden bahsedicez. Hediye alıcağınız kişi bundan hoşlanır ve en çok bu seçenek tercih edilir diye umuyoruz (kamu spotu (ps:gerçek fikrimiz)). Hepimizin bildiği veya duyduğu çokça bağış bekleyen kuruluş var ve bunlardan çoğuna isim kullanarak, bütçeyi kendimiz belirleyerek bağış yapabiliyoruz ve bunu başkası adına da yapıp sertifikasını alabiliyorsunuz. Bizce çok ince düşünülmüş ve farklı değerleri barındıran bir hediye türü. Bunu yapabileceğiniz bir sürü kuruluş var bikaç tanesini yazmak istedik; birdenmilyona, wwf, kacuv, lösev, tema…



Yılbaşı konseptine uygun hediye fikrilerimizin sonuna geldik. Amacımız çok genel hediyeler değildi, biraz daha konsept ve içinde bulunduğumuz pandemi sürecine uygun farklı bakış açılarından bahsetmekti, umarız hoşunuza gitmiştir. Burada bulunanlardan yaptığınız hediyeleri instagram adresimize veya mailimize atarsanız sizi storyimizden paylaşmak isteriz. Takipte kalın!!! Geçmişteki bütün yıllardan çok daha güzel bi yıl olmasını dileyerekkk sizi geri sayıma yönlendiriyoruz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page